Otvara se muzej sladoleda u Njujorku

Od jestivih balona preko čokoladne dvorane, sve do plivanja u bazenu sa raznobojnim jestivim ukrasima za kolače, sve to posetiocima nudi privremeni Muzej sladoleda u Njujorku, koji se otvara danas.

Tura po muzeju, koja obuhvata šest soba, počinje besplatnim sladoledom a nastavlja se obilaskom prostorije ispunjene jestivim balonima koji golicaju posetioce, dok se njihovi glasovi zbog helijuma transformišu, prenosi AP.

Najveća atrakcija je veliki bazen sa 11.000 raznobojnih jestivih ukrasa za kolače, a na postavljenom uputstvu piše: „Zamislite želju i zaronite na sopstveni rizik. Upozorenje: Može izazvati spontanu sreću“.

Sreća je upravo bila na umu osnivača muzeja, Merilisa Bana i Menise Vori, koji su sebi često postavljali pitanje: Da li se zabavljamo?

Pokrenuli su projekat da bi ispunili dečji san Merilis Ban da pliva u bazenu sa dekorativnim mrvicama, ali su angažovali i više od 30 umetnika kako bi izradili umetnička dela inspirisana sladoledom.

U muzeju postoji i čokoladna dvorana koja se nalazi iza satenske braon zavese, a u okviru nje je fontana sa čokoladom.

Obilazak se završava na igralištu gde se nalazi ljuljaška u obliku sladoleda i sladoled sendvič ljuljaška za dvoje, a posetioci mogu da otkriju koji im ukus sladoleda najviše odgovara, zahvaljujući specijalnoj aplikaciji.

Osim specijalnih sladoleda koje je osmislio stručnjak za hranu Irvin Adam, muzej će posetiocima svake nedelje nuditi i neke od ukusa hladnih poslastica omiljenih gradskih prodavnica sladoleda kao što su "Black Tap" i "Oddfellows".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво