Popunila ukrštenicu koja je bila deo muzejske postavke

Delimično popunjena ukrštenica, avangardni umetnički predmet vredan 80.000 evra, toliko je impresionirala 91-godišnju staricu da je izvadila olovku i popunila prazna polja.

Penzionisana zubarka je bila u poseti muzeju u Nirnbergu gde ju je posebno impresioniralo delo Artura Kopkea Reading-work-piece iz 1977. godine, koje je na pozajmici nemačkom muzeju.

Odgovor na jedno od pitanja u ukrštenici bila je engleska reč za "mauer", odnosno zid (Wall).

Starica je znala rešenje pa je ubrzo izvadila olovku i popunila prazna polja.

Gospođa je kasnije rekla policiji da joj je žao, ali da je muzej trebalo da označi i kaže posetiocima da ne popunjavaju ukrštenicu.

Reading-work-piece je osigurano na 80.000 evra. Kustos muzeja Eva Kraus rekla je da zna da starica nije želela ništa loše da uradi, ali da muzej mora da prijavi štetu policiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво