Peru, zatvor na 4.100 metara nadmorske visine!

Najnoviji peruanski zatvor prostire se na šest hektara i može da primi više od 1.200 osuđenika. Međutim, visina na kojoj je izgrađen čini ga jednim od nekoliko u svetu – nalazi se na 4.100 metara iznad nivoa mora!

U Peruu je otvoren jedan od najviše pozicioniranih zatvora na svetu, na nadmorskoj visini od 4.100 metara, gde temparatura varira između 10 stepeni tokom dana i minus 14, dokle može da se spusti tokom noći.

Zatvor u kojem može da bude oko 1.220 osuđenika, opremljen je solarnim panelima i prostire se na šest hektara kod sela Kočamarka sa oko 1.500 stanovnika.

Otvaranju je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Perua Hoze Luis Perez.

Peruanske vlasti imaju problem s velikim brojem osuđenika koje ne mogu da smeste u već popunjenim zatvorskim kapacitetima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво