Najbolji na svetu restoran u Modeni

Na prvom mestu liste najboljih na planeti je italijanski restoran iz Modene, „Osterija frančeskana“, što je prvi put za 14 godina koliko se spisak objavljuje, da je jedan takav objekat iz Italije poneo laskavu titulu. Na drugom mestu je restoran iz Đirone u Španiji, a treći je njujorški „11 Medison park".

U srcu Njujorka, na Volstritu, vlasnik i glavni kuvar italijanskog restorana Masimo Botura dobio je prestižno priznanje. Njegov restoran bio je vicešampion u protekle dve godine.

Italija se smatra domovinom jedne od najcenjenijih i najuticajinijih kuhinja na svetu. Prvoplasirani restoran „Osterija frančeskana“ nalazi se u mirnoj uličici u Modeni, regionu Emilija Romanja, koji je čuven po pravljenju sira - parmezana.

Na meniju najboljeg restorana su tradicionalna jela, a vlasnik Botura često preko društvenih mreža objavljuje slike jela u ponudi, ali i pica.

„Tako sam ponosan na svoju zemlju i moj tim u Modeni. Italija je uvek bila prisutna u svetu zbog različitih stvari, nekada pozitivnih nekada negativnih. Ali, kod nas je hrana kao religija, uvek će biti prisutna. Veoma sam uzbuđen, srce hoće da mi eksplodira“, emotivno je reagovao Botura na izbor njegovog restorana za najbolji na svetu.

Listu od 2002. godine objavljuje specijalizovani časopis Restoran, a zasnovana je na ličnim iskustvima 972 kuvara, pisaca o hrani i stručnjaka za kulinarstvo.

Spisak od najboljih 50 stekao je ugled među kuvarima širom sveta i rival je Mišlenovom vodiču za restorane.

Kuvar i vlasnik trećeplasiranog restorana „11 Medison park“, Danijel Ham, ističe da je srećan jer je reč o timskom uspehu.

Više od polovine od 50 najboljih restorana je iz Evrope, šest ih je u SAD, isto toliko u Južnoj Americi, a pet u Aziji. Domaćin naredne dodele nagrada biće australijski grad Melburn.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво