U Beogradu se ručno prave unikatni bicikli

Procenjuje se da svetom pedalira preko milijardu bicikala, što je gotovo dvostruko više nego automobila. Iako je star dva veka, bicikl do danas ništa nije izbacilo sa njegova dva točka. Delovi današnjih bicikala su savremeni, ali je njegov stari izgled ponovo u modi. Proizvodnja ručno rađenih bicikala posao je mladog bračnog para iz Beograda.

У Београду се ручно праве уникатни бицикли У Београду се ручно праве уникатни бицикли

Umesto meteorologijom i jezicima, Ljuba i Dušanka Vučković rešili su da se bave drugim poslom - izradom unikatnih bicikala.

„Na neki način smo nasledili porodični posao koji je moj tast, Dušankin otac, radio mnogo godina i tako smo došli na ideju da napravimo nešto drugačije, da damo neku živu notu tim biciklima“, objasnio je Ljuba koji sa suprugom čini jezgro radnje „Moj bicikl“.

U ovoj radnji kupac bira sve modele, konstrukciju, pedale, sedišta, gume, boju. Prema rečima Dušanke Vučković, reč je o biciklima koji su namenjeni za vožnju po gradu, da neko može da ode od kuće do posla, sa posla u prodavnicu i da se vrati kući.

Pored završenog Filološkog fakulteta, Dušanka se dugi niz godina bavila spoljnom trgovinom. Ta iskustva danas su joj dragocena.

„Tu se negde prepliću i ta znanja iz ekonomije, Ljubina znanja iz fizike, malo dizajna što sam naučila radeći posao i iskustvo mog oca i to se nekako sve dobro ukomponovalo i ovo je krajnji rezultat“, priča Dušanka.

U poslu im znači internet i društvene mreže, putem kojih komuniciraju sa svojim klijentima i plasiraju bicikle.

„Želimo da kada već ovo radimo da zaista poštujemo svaku sitnicu da bi na kraju neko ko sedne za taj bicikl bio srećan i da uživa u vožnji“, istakla je Dušanka. 

Bicikli se sve više prave i voze u Srbiji, najviše u Subotici, gde mu je glavni adut dobar blatobran.

Možda je vreme da se okrenemo zdravijem životu. Vožnja biciklom od posla do kuće, manje košta, štiti životnu sredinu i popravalja raspoloženje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво