Pravilo broj jedan: Pre vojne vežbe obavesti stanovništvo!

Finske oružane snage izazvale su veliku uzbunu među stanovništvom jednog ostrva, koje je noćnu vežbu svoje vojske doživelo kao invaziju.

Stanovnik ostrva Kamsholmen Bjarne Vinberg gledao je kako se veliki brod približava njegovoj kući, a iz njega se iskrcala grupa uniformisanih ljudi, sa ruksacima i nečim što je ličilo na puške, prenosi list Ilta-Sanomat.

Kada je grupa ljudi prošla pored njegove kuće i ušla u šumu, Vinberg je uskočio u svoj čamac, pobegao sa ostrva i zvao policiju kako bi podigao uzbunu.

„Naravno da sam se uplašio“, rekao je za list.

Na kraju se ispostavilo da je neočekivani noćni dolazak bio deo vojne vežbe. Ono što nije jasno jeste da li je ostrvo Kamsholmen bilo planirano kao deo vežbe.

Jedan od portparola vojske rekao je da se ovo ostrvo ne planira kao deo vojnih vežbi, ali neki izveštaji navode da su organizatori vežbe nameravali da iskrcaju neke jedinice na ostrvo.

Međutim, zaboravili su da obaveste stanovnike!

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво