„Vanda“ objavila rat „Dizniju“

Kineska grupa „Vanda“, čiji je vlasnik najbogatiji Kinez Vang Đijanling, „objavila je rat“ kompaniji „Dizni“ otvorivši danas u Kini svoj prvi zabavni park.

„Ванда“ објавила рат „Дизнију“ „Ванда“ објавила рат „Дизнију“

„Vanda siti“ (Wanda City) u Nančangu, na jugoistoku Kin,e otvorio je svoje kapije samo nekoliko nedelja pre otvaranja „Diznilenda“ u Šangaju.

U saopštenju grupe se navodi da „Vanda grad“ sadrži ogroman tržni centar sa brojnim interaktivnim bioskopima, zabavni park na 80 hektara sa „najvišim i najbržim atrakcijama u Kini“ i akva-park.

Za izgradnju ovog zabavnog parka izdvojene su 22 milijarde juana (tri milijarde evra).

„Suočeni sa invazijom stranih kultura želeli smo da potvrdimo snažan uticaj koji Kinezi imaju u tom domenu", rekao je vlasnik i osnivač kompanije „Vanda“ povodom otvaranja parka.

„Ludilo oko Mikija Mausa i Paje Patka je prošlo i prevaziđeno je vreme slepog imitiranja Diznija“, dodao je Vang.

Kompanija „Vanda“ trebalo bi da otvori još šest zabavnih parkova u naredne tri godine.

Američka kompanija „Volt Dizni“ otvoriće svoj šesti park u Šangaju i četvrti izvan SAD posle Pariza, Tokija i Hongkonga. Za projekat je izdvojeno 5,5 milijardi dolara.

„Vanda“ je i najveći lanac bioskopa u svetu, a ima i većinski udeo u američkom lancu bioskopa AMC.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво