„Ajfon“ na slici staroj skoro 350 godina?!

Izvršni direktor „Epla“ Tim Kuk otkrio je novinarima vrlo zanimljivu priču o tome gde je video prvi model „ajfona“.

Kuk je nedavno bio u Amsterdamu kao gost „Start-ap fest Jurop“, konferencije na kojoj je pričao nekoliko puta, a prisetio se posete muzeju „Rajksmuzeum“ u kojem je na jednoj slici iz 1670. godine primetio nešto neobično.

„Oduvek sam želeo da znam kada je izumljen 'ajfon', ali sada više nisam siguran“, našalio se Kuk.

Priču je nastavila njegova domaćica holandska političarka Neli Kros.

„U jednom trenutku Tim je dotrčao do mene i rekao mi da moram da vidim sliku na kojoj je video 'ajfon'. Uzeo me pod ruku i pokazao mi Rembrantovo delo na kojem jedna osoba u rukama drži nešto slično 'ajfonu'“, prisetila se Holanđanka.

Ipak, ispostavilo se da se ne radi o Rembrantovom delu, već o slici Pitera de Hoha - Man Handing a Letter to a Woman in the Entrance Hall of a House.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи