Nije doživela preseljenje

Slonica Hanako zbog koje je pokrenuta međunarodna peticija da bude preseljena iz betonskog prostora, uginula je u malom tokijskom zoološkom vrtu.

Portparol zoološkog vrta Naoja Ohaši izjavio je da je slonica, koja je imala 69 godina, nađena u četvrtak ujutru kako leži i da nisu uspeli da je podignu. Uginula je tog popodneva.

Ohaši je rekao da će autopsijom biti utvrđen uzrok smrti, ali da slon, bez obzira na starost, može da dobije oštećenje organa ako dugo leži na boku.

„Hanako je bila simbol japanskog mira i razvoja posle Drugog svetskog rata. Došao je kraj jedne ere“, izjavio je zamenik direktora zoo-vrta Hidemasa Hori.

Slonica Hanako došla je u Japan 1949. godina kao poklon tajlandske vlade i živela je u Zoološkom vrtu „Inokašira“ od svoje druge godine.

Bila je najstariji slon u Japanu i živela je veoma dugo za azijskog slona koji je u zatočeništvu.

Živela je u skučenom betonskom prostoru s vrlo malo zelenila, zbog čega je pokrenuta peticija da se premesti na neko bolje mesto, ali je vrt ocenio da je previše stara da bi se selila.

Boravak u novom okruženju s drugim slonovima zbunio bi Hanako posle toliko godina samačkog života.

Slonica je prethodnih meseci sve više slabila.

Ulara Nakagava, čiji je blog inspirisao peticiju, rekla je da je tužno što je slonica provela život u ograđenom prostoru bez prašine, trave ili vode kojom bi se prskala.

„Najtragičnije je to što je bila uskraćena za istinsko, trajno društvo, koje je od ključne važnosti za opšte zdravlje slona“, rekla je Nakagava.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво