Arheolog otkrio Aristotelov grob?

Grčki arheolog Konstandinos Sismanidis, koji je devedesetih godina prošlog veka učestvovao u iskopavanjima u Stagiri, rodnom mestu filozofa i naučnika Aristotela na severu Grčke, rekao je da je otkrio uništenu strukturu koja bi mogla biti Aristotelova grobnica!

Sismanidis je, govoreći na konferenciji povodom obeležavanja 2.400. godišnjice Aristotelovog rođenja, otkrio da još nema dokaze tačnosti svoje pretpostavke, ali da postoje čvrste indicije koje bi je mogle potkrepiti.

Takođe je naveo da je struktura koju je otkrio u ruševinama Stagire, na severoistoku poluostrva Halkidiki, 70 kilometara istočno od Soluna, nekada bila spomenik podignut u Aristotelovu čast posle njegove smrti i da oko njega nije našao ostatke ljudskog porekla.

Sismanidis se pozvao i na srednjovekovne zapise, u kojima se navodi da je Aristotel sahranjen u svom rodnom mestu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво