Nijedna kamera do sada nije mogla ovako da snimi munju!

Zahvaljujući novoj kameri koja snima 7.000 sličica u sekundi, istraživači sa Tehnološkog instituta na Floridi su načinili fantastičan snimak munje.

Snimak je nastao pre par dana kroz prozor tokom oluje, objašnjava Ningaj Liu, vanredni profesor fizike i svemirskih nauka na Institutu.

On pretpostavlja da je grom udario na udaljenosti od oko 10 kilometara od kampa ustanove.

„Kada je počela oluja severno od zgrade, uključili smo kameru.“

Stručnjaci sa Tehnološkog instituta na Floridi (Florida Tech) su kameru nabavili zahvaljujući donaciji od 456.000 dolara od strane Nacionalne fondacije za istraživanje svemira.

Specijalna kamera snima 7.000 sličica (frejmova) u sekundi, a može da reprodukuje video-snimke brzinom od 700 sličica u sekundi.

Liu se nada da će kameru nastaviti da koriste i tokom leta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво