U Srbiji otvoren prvi muzej „Škode“ van bivše Čehoslovačke

U Čačku, u Konjevićima, otvoren je jedini muzej „Škode“ u svetu, van teritorije bivše Čehoslovačke. Osim prve prodate „škode“ u Srbiji u njemu su automobili, koji su u našoj zemlji, uspeli bez većih kvarova da pređu i do milion kilometra. Muzej otvara vrata đačkim ekskurzijama i turistima, a njegov tvorac Milenko Kostić, vlasnik Auto Čačka, kaže da će on pojačati turističku ponudu grada na Moravi. Ulaz u muzej se ne naplaćuje.

Češka „Škoda“ prodala je u Srbiji oko 60.000 vozila, a samo prošle godine oko 6.000 novih automobila. Posle 25 godina saradnje sa Česima „Autočačak“ je jedini prodavac u Evropi kojem je „Škoda“ odobrila da otvori muzej van Češke i da u njemu na 220 kvadrata izlozi desetak vrednih vozila.

Otvarnju muzeja prisustvovao je i direktor marketinga češke kompanija za celu evropu koji je za tu priliku naučio malo i srpski.

„Veoma mi drago i zahvalan sam što je jedna srpska firma krunišući uspeh 25 godina rada sa 'Škodom' napravila prvi muzej za vozila te kompanije van Češke. Mi podržavmo ovo i nesebično ćemo pomoći ovakve akcije“, rekao je Miloš Kokoš, direktor Marketinga „Škode“.

U muzeju je vredna postavka. Tu su i automobili izrađeni pre Drugog svetskog rata, a za vlasnika muzeja posebno mesto ima jedan eksponat.

„Posebno drag eksponat mi je prvo vozilo koje smo prodali u Srbiji. To je ova 'škoda felicija' koju je kupila jedna gospođa iz Ćuprije. Ona je prvi kupac, a imamo danas i 50.000 kupca, a očekujemo i 100.000 kupca ubrzo“, kaže Milenko Kostić, vlasnik „Autočačka“.

„Škoda“ ima velike planove u Čačku, kažu Česi. Istovremeno sa muzejom otvoren je školski trening centar češke kompanije, gde će se obučavati stručnjaci za mrežu u Srbiji i Crnoj Gori.

U Čačku će se obučavati i dileri iz okolnih država. Ovde će se usavršavati i mladi inženjeri sa univerziteta u Zapadanoj Srbiji. Školovanje i praksa biće besplatni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи