Stavila karmin pa završila u urgentnom

Lili Kleopatra Moris kupila je karmin povodom muževljevog rođendana. Nosila ga je to veče i otišla da spava. Kada se probudila donja usna joj je otekla toliko da je morala hitno da bude prebačena u urgentni centar zbog alergijske reakcije.

Floriđanka iz Orlanda kupila je karmin iz "Queen" kolekcije kompanije "CoverGirl", a o nemilom iskustvu obavestila je prijatelje postaviviši fotografije na društvenim mrežama.

„Molim vas pripazite na 'CoverGirl' karmine. Kupila sam jedan ove nedelje i probudila se gušeći se od otekle usne. Morala sam hitno na urgentni. Mogla sam da se ugušim u snu“, navela je Lili.

Na fotografijama koje je napravila u bolničkom krevetu vidi se da joj je donja usna znatno otekla i da je nekoliko puta veća nego inače.

„Budite oprezni sa sastojcima u kozmetici“, istakla je Lili, dodajući da joj je doktor rekao da je moglo da bude fatalno da je „čvršći“ spavač.

Iz kompanije "CoverGirl" odmah su se oglasili i zamolili je da ih kontaktira kako bi mogli da ispitaju i spreče da se sličan slučaj ponovi. Ponovili su da u svojim proizvodima koriste proverene antialergijske sastojke.

Stručnjaci se, imajući u vidu sastojke, slažu da bi karmin trebalo da bude bezbedan. Ipak, objašnjavaju da veliki broj sastojaka u kombinaciji može da uzrokuje reakciju.

Mnogima je sumnjivo da je karmin uzrok reakcije, jer je samo donja usna otekla, pa se pitaju da uzrok možda nije ujed nekog insekta tokom noći.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара