Beba rođena sa 15 prstiju

U kineskoj pokrajini Hunan rođena je beba s poremećajem zvanim polidaktilijum, odnosno sa većim brojem prstiju nego što bi trebalo, tako da dete ima 15 prstiju na rukama i 16 na nogama.

Roditelji deteta mole javnost za pomoć, kako bi mogli da omoguće operaciju za svoju bebu, iako lekari navode da nije sigurno da li bi operacija uspela ukoliko bi roditelji i uspeli da sakupe novac.

Doktori su, nakon pregleda, objasnili da beba ima ekstreman poremećaj polidaktilijuma i naglasili roditeljima da bi operacija mogla da košta stotine hiljada dolara, a lokalni mediji pozivaju na donacije za operaciju.

Zanimljivo je da i majka bebe takođe ima poremećaj polidaktilijum, ali ima 12 prstiju na rukama i 12 prstiju na nogama.

Polidaktilijum se ne smatra retkim genetskim poremećajem, a prema zvaničnoj statistici, u svetu dvoje od 1000 dece ima taj poremećaj koji se uspešno rešava.

Ipak, 2010. godine, šestogodišnji kineski dečak koji je imao 31 prst uspešno je operisan, tako da većina ovakvih priča ima srećan epilog.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво