Maranelo, „diznilend“ za ljubitelje brzine

Naša ekipa je ovih dana boravila u Maranelu, malom italijanskom mestašcu i sedištu „Ferarija“. Preduzimljivi Italijani su uspeli da od Maranela naprave turističku atrakciju koja godišnje samo od turizma može da prihoduje 20 miliona evra, a muzej „Ferarija“ poseti skoro četvrt miliona turista. Iako nemate milion evra, ovde možete da provozate „ferari“.

Maranelo živi za „Ferari“, a turisti koji dođu ovde u okolinu Bolonje kada čuju zvuk motora koji se ovde turiraju lako zaborave na muzeje i katedrale i brzo se prebace u oktane i konjske snage.

Mnogi od njih posle posete muzeju i fabrici žele bar jednom da sednu za volan najprestižnijih automobila u svetu i da osete kao je to bar na trenutak biti potpuno drugačiji.

Fabrika Ferari ne organizuje takve probne vožnje, ali preduzimljivi lokalni menadžeri nabavili su na destine „ferarija“ koje možete iznajmiti uz probnog vozača. Ovaj svojevrsni „diznilend“ za vozače neki posećuju i po nekoliko puta godišnje.

Da bi probali automobile morate imati i dobro osiguranje pa je za to potrebna kreditna kartica sa velikim depozitom. Ipak, mušterija ima i čeka se na red.

„Imamo najviše turista iz Japana, zatim Malezije, Kine. Njima ovakava proba nije skupa. Najčešće pitaju koliko mogu brzo da idu, da li da poštuju ograničenja i gde su radari. Nikome ne dajemo automobile bez kraće obuke i pratioca i svi su osigurani i vozači i automobili“, istakao je Antoinojio Markoteli iz agencije za iznajmljivanje „ferarija“.

Da bi probali Ferari u Maranelu morate biti strpljivi i cenkati se sa Italijanima do poslednjeg centa. Morate dobro da proučite ugovor i šta dobijate za svoj novac.

Ima priča da se turistima često limitiraju obrtaji motora i smanjuje snaga vozila samo da bi bili bezbedniji, ali i da bi se automobili što bolje očuvali jer poznato je da gas do daske ne može dati i dugotrajan motor, a popravke za „ferari“ nisu jeftine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво