Deci su ovi zadaci „mačji kašalj“, a odrasli „razbijaju glavu“

Prvaci u Hongkongu rešavaju mozgalicu sa brojevima parking mesta za 20 sekundi, a većini odraslih ili treba dugo vremena ili uopšte ne uspeju da je reše. Osim toga, njihovim vršnjacima u Evropi lako polazi za rukom rešavanje zadatka sa autobusom, sa kojim odrasli takođe imaju mnogo problema.

Jedno od pitanja za upis u hongkonšku osnovnu školu postalo je viralni hit, a mozgalica glasi: „Koji je broj parking mesta na kom se automobil nalazi.“

Pitanje, inače, deca u Hongkongu rešavaju za manje od 20 sekundi, a testovi u drugim delovima sveta pokazali su i da njihovi vršnjaci širom planete takođe nemaju preteranih problema u odgovaranju.

Odrasli, s druge strane, mozgaju minutima, a često i odustaju od rešavanja problema.

Tačno rešenje je 87! Sliku treba naopačke zamisliti u glavi. Onda se vrlo jasno vidi da brojevi idu po redu – 86, 87, 88, 89, 90, 91.

Rešenje i jeste vrlo logično kada se malo bolje razmisli. Brojevi na parkingu su ispisani tako da vozači mogu da ih pročitaju kada staju na njih.

Postoji još jedna mozgalica sa kojom deca nemaju preteranih problema, ali često izaziva žustre debate među odraslima.

To je dokazala i emisija Brain Games, u kojoj je odraslima predstavljena slika žutog autobusa sa identičnim krajevima i prozorima, tako da se isprva ne može zaključiti gde je prednji a gde zadnji deo autobusa.

I? Šta mislite, u kom smeru se kreće autobus?

Odrasli vrlo često imaju tendenciju da previše razmišljaju o svim mogućnostima i zakomplikuju vrlo prost zadatak. Deca, s druge strane, imaju jednostavan pogled.

U ovom slučaju ključ u rešavanju mozgalice jeste činjenica da nema vrata na strani autobusa koja se vidi, što znači da moraju biti na drugoj. Ukoliko je to slučaj, znači da autobus ide nalevo.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво