Pronađena Himlerova okultna „Veštičja biblioteka“

Više od 13.000 knjiga pronađeno je u okviru okultne biblioteke blizu Praga, koju je oformio Hajnrih Himler, šef SS jedinica.

Jedan od najuticajnijih nacističkih činovnika bio je opsednut okultizmom i misticizmom, verujući da se u nekim od tih spisa i knjiga nalazi ključ za arijevsku dominaciju svetom.

Knjige su pronađene u depou češke Nacionalne biblioteke, blizu Praga. U pomenuti prostor niko nije ušao još od pedesetih godina prošlog veka.

Himler je 1935. godine oformio "H-Sonderauftrag", od čega je „H“ označavalo „hekse" - nemačku reč za vešticu.

Većina knjiga u takozvanoj „Veštičjoj biblioteci“ bila je posvećena progonima veštica u srednjovekovnoj Nemačkoj i germanskim mitovima.

Osim toga, Himler je proučavajući ove spise saznao i da je jedan od njegovih predaka spaljen na lomači zbog okultizma.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи