Najmanja Goldbergova mašina na svetu je pravo remek-delo

Mogućnosti Rub Goldbergove mašine ograničene su samo maštom njihovog tvorca. Sajdžije i stručnjaci kompanije „Seiko“ odlučili su da naprave najmanji mehanizam tog tipa na svetu.

Po delikatnosti, složenosti i estetici, japanski stručnjaci zaista su napravili remek-delo.

Jedino što pomalo ruši utisak savršenstva jeste što je jednom bila potrebna ljudska intervencija kako bi se proces funkcionisanja mašine nastavio.

Ipak, i to je razumljivo kada se ima u vidu da je mašina sastavljena od 1.200 mehaničkih delova sata, od kojih su mnogi manji od milimetra u prečniku!

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 22. mar 2016, 09:03) - Bigmag [neregistrovani]

Koja firma?

Ako ste mislili na Seiko, onda niste svesni da je Seiko jedan od najvećih proizvođača u svetu časovničarstva današnjice. Prave fantastične satove za svačiji ukus i džep. I za kvalitet koji nude, odličan su izbor za novac koji je potrebno izdvojiti za njih. Takođe možete pogledati malo o Spring drive tehnologiji, savršenstvo njihove Grand Seiko serije i naravno prestižnu liniju Credor koja je za one sa malo dubljim džepom.

(ponedeljak, 21. mar 2016, 22:13) - anonymous [neregistrovani]

Истина

Одмах сам се сетио оног цртаног филма са Томом и Џеријем. Погледајте од петог минута овај видео: http://kisscartoon.me/Cartoon/Tom-and-Jerry-Classic-Collection/Episode-093-Designs-on-Jerry-1953?id=7472

(ponedeljak, 21. mar 2016, 18:06) - anonymous [neregistrovani]

No Comment

To kao onaj stari vic, i poslali svicarcima da pokazu sta su u stanju napraviti a ovi probusili rupu kroz osovinu i vratili bez komentara.

(ponedeljak, 21. mar 2016, 17:15) - anonymous [neregistrovani]

Парадокс

Cudi me da ova firma jos postoji.