Kažnjen zbog pušenja na radnom mestu - u kamionu

Kamiondžija iz Kanade kažnjen je zbog toga što je pušio dok je vozio, jer je policija to okarakterisala kao pušenje na radnom mestu, što je zakonom zabranjeno.

Saobraćajni policajci koji su dežurali pored autoputa 401 na jugoistoku kanadske provincije Ontario uočili su da vozač kamiona koji je prošao pored njih ima cigaretu u ustima.

Odmah su pojurili za njim i posle jednog kilometra zaustavili kamion. Zaprepašćenom 48-godišnjem vozaču su rekli da je prekršio zakon o zabrani pušenja na radnom mestu i napisali mu kaznu od 305 kanadskih dolara (290 američkih).

Naime, 2006. godine u Ontariju je usvojen "Smoke-Free Ontario", zakon o zabrani pušenja, koji onemogućava pušenje u zatvorenim radnim prostorima ili zatvorenim javnim mestima.

Šona Kulter, predstavnica policije iz okruga Eseks provincije Ontario izjavila je da su policajci samo sprovodili zakon, jer je kabina kamiona svakako radno mesto vozača i samim tim je bio u prekršaju.

"Primeri zatvorenog radnog prostora obuhvataju i unutrašnjost prikolice-kancelarije na gradilištima i unutrašnjost kabine kamiona za isporuku. On uvek ima mogućnost da se negde zaustavi i popuši cigaretu na otvorenom", dodala je policajka koja je napomenula da se pušenjem ugrožava i bezbednost vožnje.

"Skidate ruke sa volana da biste upalili cigaretu. Zatim gledate dole da biste je odložili, što znači da vam pažnja nije stoprocentno usmerena na vožnju, a to je naročito opasno na putevima kao što je 401."

Kamiondžijama se vest koja se brzinom svetlosti raširila, nimalo ne dopada, čak ni nepušačima.

"Ovo je otišlo predaleko", kaže Leri Džaspersen, vozač iz Kalgarija i pita se: "Gde će se država zaustaviti? Smešno je šta rade".

Njegovo mišljenje deli i 44-godišnji vozač Bred Veber, vlasnik kamiona i 20-godišnji pušač. "Ovo je čista otimačina para. Ništa drugo. Nije uticao ni na koga. Ako nije bilo nekoga u kabini sa njim, onda nije uradio ništa loše. Shvatio bih da je bilo dece u vozilu ili još jedan vozač koji ne puši. Ali da sami vozite niz drum i zapalite cigaretu... otimačna para."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво