„Terminator” za pacove

Bangladeš, koji muku muči sa milionima pacova zbog kojih mora da uvozi najmanje 1,5 miliona tona hrane godišnje, dobio je svog „šampiona” u ubijanju ovih glodara - 83.450 za devet meseci.

Mokairul Islam, 40-godišnji seljak iz Gazipura u Bangladešu, proglašen je za šampiona u borbi protiv pacova, pošto ih je ubio više od 83.000.

Prva nagrada, televizor u boji i sertifikat, uručena mu je u sredu, kada je u Daki označen početak kampanje "Mesec ubijanja pacova", kojom vlasti ove azijske zemlje pokušavaju da zaštite prinose koje glodari svake godine desetkuju, odnosno, unište oko 1,5 do 2 miliona tona hrane.

Na ovaj način Bangladeš, jedna od najsiromašnijih država na svetu, nastoji da smanji uvoz koji iznosi tri miliona tona hrane na godišnjem nivou.

Mokairulu, inače vlasniku šest farmi živine, trebalo je "samo" devet meseci da usmrti tačno 83.450 pacova, protiv kojih je uglavnom koristio otrov, a kao dokaz o broju pobijenih čuvao je njihove repove.

"Veoma sam srećan zbog počasti koja mi je ukazana", izjavio je "pacovski terminator" na svečanosti u prestonici kojoj je prisustvovalo oko 500 farmera i naglasio da je, "otkada nanosi ozbiljne gubitke najvećem neprijatelju", uspeo da uštedi dosta novca na hrani za svoju živinu, jer su mu prinosi bolji.

"Nisam ni znao da vlada daje nagradu za ovo. Ovo je uzbudljiv trenutak. Nastaviću da ih ubijam", dodao je Islam primajući TV sa ekranom dijagonale 35 centimetara.

"Ako nam uspe kampanja, možemo da smanjimo uvoz hrane barem za polovinu. Ubijanje pacova nije jednostavno i zahteva obuku", rekao je Vais Kabir, predsednik bangladeškog Saveta za poljoprivredna istraživanja i zamolio seljake da misiju ubijanja pacova shvate kao sport.

"Drugo mesto", sa 37.450 ubijenih glodara, zauzeo je Fakrul Akanda sa severa Bangladeša. Njegova tehnika je potpuno drugačija - on koristi uglavnom zamke.

"Molim vas da se molite za mene, da mogu uspešno da nastavim misiju i podučim i motivišem druge da mi se pridruže", reči su kojima se "vicešampion" obratio prisutnima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи