Читај ми!

Veseli spust niz Ibar!

Oni su danas znali da se rashlade – više hiljada ljudi iz zemlje i regiona učestvovalo je u „Veselom spustu niz Ibar“!

Od srednjovekovnog grada Magliča učesnici manifestacije „Veseli spust niz Ibar“ spustili su se najpre do Mataruške banje, gde su počašćeni vojničkim pasuljem, a zatim do Kraljeva.

U 25. izdanju „Veselog spusta“, trasom dugom 27 kilometara, učestvovalo je oko 300 plovila, od kojih su mnoga bila improvizovana.

Prvi spust, održan 1990. godine, privukao je oko 150 učesnika. Danas je glavni događaj letnje sezone u ovom delu Srbije, na kojem učestvuje i do 10.000 ljudi. Rekord drži 19. spust Ibrom, na kojem je bilo više od 20.000 učesnika.

„Veseli spust“ organizuju Kajak klub „Ibar“, Grad Kraljevo, Turistička ogranizacija Kraljeva i brojni sponzori, a njihov cilj je, kako kažu, da pokažu lepote Ibra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво