Papin bliski susret sa paukom

Papa Benedikt XVI, dok se obraćao političarima u Pragu, bio je "žrtva" jednog nasrtljivog pauka, koji se prošetao po njegovom licu i odori. Uporni pauk je na kraju na papinoj odori otišao s govornice.

Posle američkog predsednika Baraka Obame, koji je pred TV kamerama imao "bliski susret" sa muvom, došao je red na papu Benedikta XVI da se "oči u oči" sretne na paukom.

Dok se obraćao političarima i diplomatama u Pragu, u subotu popodne, na papinoj beloj odori pojavio se veliki pauk. 

Poglavar Rimokatoličke crkve ga, izgleda, u prvi mah nije primetio, ali jesu novinari koji su razgovor pratili na velikom ekranu i koji su videli pauka kako se usmerava ka njegovom vratu.

Pauk je na trenutak nestao iz vida da bi se ponovo pojavio gamižući desnom stranom lica 82-godišnjeg pontifa.

Kad mu je stigao do uva, Benedikt XVI ga je pljusnuo, ali to pauka nije oteralo - pojavio se na njegovom levom ramenu i počeo da silazi niz odoru.

Pauk je ostao zakačen za papu i u trenutku kad je ovaj napuštao dvoranu u kojoj je održan susret.

Sličan "bliski susret" imao je u junu i američki predsednik koji je ubio muvu, jer mu je "dosađivala" dok je u Beloj kući davao intervju televiziji Si-En-Bi-Si.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара