Državnička dobrodošlica leopardima

Ruski premijer Vladimir Putin dočekao je prva dva leoparda pristigla u novi centar za uzgoj u predgrađu Sočija. Očekuje se i dopremanje ženki iz Irana, kako bi se razmnožile životinje koje su krajem prošlog veka skoro potpuno istrebljene sa područja Kavkaza.

Poseta ruskog premijera Vladimira Putina Sočiju, gde će se 2014. godine održati Zimske olimpijske igre, izazvala je veliki publicitet, ne bez razloga.

Poznat kao veliki ljubitelj životinja, šef ruske vlade pustio je u divljinu nacionalnog parka Soči dva leoparda mužjaka - poklon predsednika Turkmenistana.

Šef ruske vlade je otvorio kavez kako bi "velike mačke" mogle da izađu, a onda uzeo mobilni telefon i pozvao predsednika Turkmenistana Gurbagulija Berdimuhamedova.

"Upravo gledamo Vaš poklon. Veoma su elegantni, vrlo lepi", rekao je Putin, zahvaljujući se predsedniku Turkmenistana.

Želja premijera Putina jeste da se obnovi ta vrsta velikih mačaka, koje su na području Kavkaza istrebljene početkom prošlog veka zbog preteranog ulova.

Uskoro bi u Soči trebalo da stignu i dve ženke leoparda iz Irana, a plan je da ih za šest godina bude između 30 i 50.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. sep 2009, 04:03) - Miroljub [neregistrovani]

Mnogo vise

Neki se cude sto su Putin i leopardi izazvali veliku medijsku paznju...
Pokllon predsednika Turkmenistana moze da simbolise i preokret u spoljnoj politici te zemlje koja se, nakon smrti Sapamurata Niazova, ponovo priblizava Rusiji. To znaci da i Nabuko vrlo lako moze ostati bez gasa...i
Medjutim, ovo takodje znaci da nema vise kampovanja blizu Socija !

(nedelja, 20. sep 2009, 18:49) - anonymous [neregistrovani]

bezubi leopardi

gde su zubi ovim leopardima?