Sve što je imala ostavila gradskom prevozniku

U znak zahvalnosti što su joj pomagali poslednjih godina života, osamdesetogodišnja Francuskinja koja nije imala naslednike, ostavila je skoro sav svoj imetak - 300.000 evra - radnicima gradskog saobraćajnog preduzeća u Dijepu. U testamentu je i jedan vodoinstalater.

Jedna 80-godišnja Francuskinja, koja je preminula u martu 2008. bez potomaka, ostavila je oporukom sav svoj imetak radnicima prevoznog preduzeća u Dijepu, lučkom gradu na severu zemlje.

Pored 50 radnika ovog preduzeća, deo njenog nasledstva od 300.000 evra dobiće i jedan broj apotekara, lekara, medicinskih sestara, zaposlenih u ministarstvu finansija, kao i jedan vodoinstalater.

Advokat zadužen za deobu nasledstva objasnio je da je ovim gestom stara gospođa želela da se zahvali svim osobama koje je cenila i koje su joj pomagale tokom poslednjih godina života.

"Nasledstvo će biti podeljeno između 200 osoba", rekao je advokat, ističući da nije bilo lako pronaći sve njih jer je u svom testamentu starica u nekoliko slučajeva navela samo ime naslednika.

Darežljiva starica, koja se teško kretala uz pomoć dve štake, posebno se zahvalila pedesetorici šofera, mehaničara i administrativnih radnika gradskog prevoznika čije je usluge svakodnevno koristila.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 20. sep 2009, 01:02) - anonymous [neregistrovani]

taxi

Sa 300.000 mogla je da se vozi taxi-jem.ima svasta na ovom svetu, u svakom slucaju pohvala svim kulturnim ljudima koji znaju da ispostuju starije, i lep gest stare gospodje.