Starosna granica i za zatvor

Uprava jednog tajvanskog zatvora odbila je da primi osuđenika starog 96 godina, uz obrazloženje da nema sredstava za brigu o toliko staroj osobi.

Za neke bioskopske projekcije postoje ograničenja i deca mogu ući isključivo u prisustvu roditelja. Međutim, na Tajvanu, zbog godina, jednog devedesetšestogodišnjeg deku nisu pustili u zatvor!

Prema navodima lokalne štampe, uprava zatvora gde je osuđenik bio upućen odbila je da ga primi, uz obrazloženje da nema sredstava za brigu o toliko staroj osobi.

Sun Hsinming, penzionisani administrativni službenik tajvanske železnice, osuđen je na tri meseca zatvora zbog toga što je ilegalno boravio u prostoriji koja pripada njegovoj bivšoj firmi, čime je postao najstariji osuđenik na Tajvanu, piše dnevnik "Epl dejli" (Apple Daily).

Vremešni osuđenik mogao je da prođe sa novčanom kaznom, ali je odlučio da služi zatvorsku kaznu u znak protesta zbog nepravde koja mu je, kako smatra, počinjena.

Međutim, uprava zatvora u Tajpeju, gde je trebalo da bude zatvoren, vratila je osuđenika tužilaštvu uz tvrdnju da nema novca ni sredstava za brigu o čoveku njegovih godina.

Sun će na odsluženje kazne biti upućen u zatvorsku bolnicu.

broj komentara 0 pošalji komentar