Čudni su putevi mačiji

Klajd, dugodlaki himalajski mačak, prvo je na misteriozan način pobegao od kuće, zatim nekako "preplivao" ogromni Basov tesnac između Tasmanije i Australije i završio 3.800 kilometara od kuće. Ali se prekjuče vratio!

Mačor po imenu Klajd vratio se svojoj vlasnici nakon misteriozne trogodišnje "odiseje" na kojoj se, u jednom trenutku, dugodlaki himalajski mačak našao čak 3.800 kilometara od kuće - u australijskoj "nedođiji".

Ešli Saliven (19) ispričala je da je izgubila nadu da će ikada pronaći Klajda nakon što je mačak, koji je tada bio star godinu dana, nestao iz njene kuće nedaleko od Hobarta u australijskoj ostrvskoj državi Tasmaniji.

"Sigurna sam da me se seća. Ne ponaša se kao da se iznenada našao na nekom nepoznatom mestu", kazala je devojka grleći životinju.

Jedna medicinska sestra pronašla je Klajda u bolnici u zabačenom gradu Klonkeriju u državi Kvinslend.

Ponela ga je kući i brinula se o mačku četiri meseca, nakon čega ga je odnela kod lokalnog veterinara pošto se selila iz grada i nije mogla da ga ponese sa sobom.

Veterinarka Dona Veber pronašla je Klajdovu vlasnicu pomoću identifikacionog mikročipa ispod kože.

Ipak, niko ne zna kako je Klajd uspeo da pređe 300 kilometara morskog puta kroz Basov tesnac, od Tasmanije do južne obale australijskog kopna, a potom još 3.200 kilometara do Klonkerija.

Jedna kompanija za prevoz životinja vratila je mačka vlasnici besplatno, a najveći deo puta prešao je avionom.

"Neverovatan je osećaj imati ga ponovo. Preplavljena sam osećanjima", radosno završava Ešli.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво