Читај ми!

Kembridž traži brucoša za istraživanje čokolade

Univerzitet Kembridž u Velikoj Britaniji je za doktorante raspisao konkurs za „najslađi posao na svetu“ - istraživanje čokolade, piše Asošiejted pres.

Cilj istraživanja je pronalaženje načina da se spreči topljenje proizvoda od čokolade u predelima gde vlada toplija klima. To je priličan poduhvat pošto čak i najkvalitetnija čokolada počinje na 34 stepena da smekšava.

Ukoliko budući doktorant-istraživač na Kembridžu pronađe rešenje, deset najvećih kompanija za proizvodnju čokolade imaće šanse da još uvećaju svoj profit, koji je prošle godine iznosio - 85 milijardi dolara.

Šansu za „najslađi posao na svetu“ nemaju doktoranti van EU, pošto je konkurs otvoren isključivo za građane Unije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се