I u večnost svojim automobilom

Poslednja želja 90-godišnjeg Lonija Haloveja iz Severne Karoline bila je da bude sahranjen u svom voljenom "pontijaku katalini" iz 1973. godine. Rođaci, prijatelji i crkva su mu je ispunili.

Saluda, selo u američkoj državi Severnoj Karolini sa nešto više od 600 stanovnika, dospelo je na naslovne strane novina nakon što je jedan devedesetogodišnjak po sopstvenoj volji sahranjen u svom starom automobilu, sa 100 dolara u džepu i oružjem u prtljažniku.

Naime, poslednja želja Lonija Haloveja bila je da kada umre, na večni počinak ode u svom voljenom "pontijaku katalini" iz 1973. godine.

Pokojnikova rođaka Lejla Dan rekla je da nije bila iznenađena neobičnim zahtevom, jer je bio "tip sa stilom i karakterom".

Kako red nalaže, želja mu je ispunjena.

"Ovo je ono što je gospodin Halovej tražio", rekao je pastor Rok Hil baptističke crkve na kraju službe na groblju kojoj je prisustvovao veliki broj meštana.

A onda su Lonijevi prijatelji i rođaci u prtljažnik automobila stavili svo njegovo lovačko oružje, jer starac nije želeo da ono stigne u pogrešne ruke.

Dizalica Rodnija Minika, kojeg je pogrebno preduzeće kontaktiralo još pre godinu dana da bi saznalo da li hoće da pomogne kada dođe "sudnji dan", spustila je oldtajmer u ogromnu raku i to sa Halovejem na mestu vozača.

Minik kaže da nikada do sada nije radio ništa slično i da može da se desi da se ovaj način sahranjivanja "zapati" i ljudi počnu da traže isto.

"Bio je ovo je dan koji bi svi trebalo da zapamte. Otišao je u istoriju", rekla je na kraju rođaka Lejla Dan.

Loni, za kojeg prijatelji tvrde da je uvek bio darežljiv, deo zemljišta koje je posedovao je ostavio crkvi.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара