Doček za psa dostojan predsednika

Jedna mlada kineska bogatašica ne samo što je platila najveću sumu novca ikada za jednog psa, već je organizovala doček za svog novog ljubimca nalik na one koji se priređuju predsednicima ili filmskim zvezdama - nju i njenog tibetskog mastifa na aerodromu je dočekalo 30 luksuznih "mercedesa" i dva džipa.

Bogatašica sa severa Kine kupila je psa za četiri miliona juana (402.000 evra) i naručila 30 luksuznih limuzina da dočekaju nju i njenog ljubimca na aerodromu u Sijanu, glavnom gradu provincije Šansi, piše lokalna štampa.

Konvoj od 30 crnih "mercedesa", predvođen sa dva srebrna džipa, dovezao se u sredu na aerodrom da pokupi mladu ženu i njenog tibetskog mastifa, koji su doleteli iz provincije Ćingaj, na severozapadu Kine, gde je 18-mesečna životinja kupljena.

Na fotografijama sa događaja se može videti i velika grupa ljubitelja pasa koja drži dugačku crvenu traku na kojoj su ispisane reči dobrodošlice skupocenom psu, čije ime je "Čang Jiang br. 2", što znači "duga reka" (Čang Jiang je i drugi kineski naziv za reku Jangcekjang).

Milionerka, koja se predstavila samo prezimenom Vang, rekla je da su ona i njen prijatelj dugo pokušavali da pronađu savršenog punokrvnog tibetanskog mastifa.

"Zlato ima svoju cenu, ali ne i ovaj tibetski mastif", izjavila je mlada žena novinarima.

Ričard Gardiner, predsednik britanskog Kluba tibetskih mastifa kaže da se štenci ove rase na zapadu prodaju po ceni između 960 i 1.400 evra.

Prilično su retki i veoma se cene od strane nomadskih naroda u Centralnoj Aziji zbog svojih čuvarskih sposobnosti. Rasa je stara preko 3.000 godina i njeni primerci su tradicionalno korišćeni za čuvanje budističkih hramova na Tibetu.

Ovo je definitivno novi rekord po pitanju sume koja je izdvojena za jednog psa, pišu strani mediji. Prethodni je držala porodica sa Floride koja je platila 155.000 dolara za kloniranje njihovog uginulog labradora Lanselota Enkora.

Inače, brzi rast kineske ekonomije povećao je broj bogataša u ovoj azijskoj zemlji.

Prema istraživanju časopisa "Hurun riport", u aprilu je u Kini registrovano 825.000 milionera čije bogatstvo prelazi 10 miliona juana (milion evra) i koji predstavljaju 0,06 odsto stanovništva.

Velika većina njih je izjavila da svetska ekonomska kriza nema nikakav uticaj na njihov način života.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво