Читај ми!

Bačka kobasica za Ginisa!

Najveća kobasica na svetu napravljena je u bačkom selu Turija, potvrdio je predstavnik Ginisove knjige rekorda! Džinovska kobasica dugačka je više od dva kilometra, a teška je gotovo dve i po tone.

Turijska kobasica ušla je danas i zvanično u Ginisovu knjigu rekorda, kao najveća na svetu u svojoj kategoriji, potvrdio je predstavnik Ginisove knjige rekorda Pravin Patel.

Reč je o svežoj kobasici dužine 2.029 metara, koja je teška oko 2,3 tone.

Organizatori „Kobasicijade" rekli su novinarima da su za pravljenje kobasice utrošili više od dve tone najboljeg zrelog mesa i oko 300 kilograma začina.

Na „Kobasicijadi" u Turiji, koja je počela juče i završava se sutra, proizvode je izložilo oko 100 proizvođača, a prevashodno je reč o mesnim prerađevinama, ali i o vinu i rakiji.

Najbolja kobasica domaćeg proizvođača je kobasica Ranislava Stankova, a u klaničnoj industriji ovo priznanje pripada kobasici „Supermiks plus", industrije iz Kucure, odlučio je žiri.

U tradicionalnom takmičenju u brzom jedenju kobasica najbrži je bio Dušan Kulačanin iz Šida, koji je tri vruće kobasice pojeo za dva i po minuta.

Za gosta iz najudaljenijeg kraja planete proglašena je Delos Santos Rodrigez iz Dominikanske Republike.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво