Читај ми!

Skok očima Supersoničnog Austrijanca

Kamera sa specijalnog odela Feliksa Baumgartnera otkrila je kako je to izgledalo njemu kada je, kako kaže, „zaplivao, ali vode nije bilo“.

Tokom prenosa, koji, možda niste znali, nije išao u realnom vremenu već sa kašnjenjem od 15-20 sekundi da bi mogao da bude prekinut ako dođe do nepredviđenih problema ili katastrofe, niste mogli da vidite sliku sa kamera koje je ekstremni sportista Feliks Baumgartner imao na sebi.

Tek danas su ti snimci predstavljeni javnosti i otkrili kako je to, otprilike, izgledalo kada se ekstremni sportista našao u nekontrolisanoj rotaciji, iz koje se, na sreću, brzo izvukao.

„Pa, imao sam veliki pritisak u glavi, ali nisam se osećao kao da ću pasti u nesvest", objasnio je Neustrašivi na konferenciji za medije.

„Dok sam se vrteo prvih 10, 20 sekundi, nijednog trenutka nisam pomislio da ću izgubiti život, nego sam bio razočaran što neću oboriti rekord. Uložio sam sedam godina života u ovo", dodao je 43-godišnji ekstremni sportista, bivši vojni pilot helikoptera i padobranac sa više od 2.500 skokova iza sebe.

„U tim situacijama, naravno, da je pakleno, ne znate da li ćete se izvući iz nekontrolisane rotacije. Naravno da je bilo zastrašujuće. Borio sam se sve vreme jer sam znao da mora postojati trenutak kada ću uspeti da iskontrolišem pad."

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво