Читај ми!

Ne mari za zakone prirode

Da nije snimljeno teško da bi iko poverovao – u nacionalnom parku u Ugandi, jedna lavica usvojila je mladunče antilope, što je stručnjake prilično zbunilo.

Priroda je do detalja organizovala lanac ishrane. Međutim, ponekad se i u savršenom sistemu dogodi greška, pa lovac i plen postanu najbolji prijatelji.

Zaposleni u Nacionalnom parku „Kraljica Elizabeta" u Ugandi nisu mogli da poveruju kada su videli neverovatnu scenu – lavicu koja brine o mladunčetu antilope-impale.

Prema njihovim rečima, prizor je bio neverovatan i prava je sreća što ga je fotograf Andre de Vizer zabeležio foto-aparatom.

Lavica je prethodno ulovila mladunčetovu majku, raskomadala je i pojela, da bi nakon toga prišla maloj prestrašenoj antilopi i počela da se igra sa njom.

Svi su bili ubeđeni da će ubiti mladunče. Međutim, lavica je prema njemu počela da se odnosi zaštitnički, gotovo majčinski i nije dozvoljavala nikome da mu se približi.

Zatim je odlučila da premesti svog novog prijatelja u zaklon, gotovo isto kao što bi to uradila sa svojim mladuncima, što je delovalo zastrašujuće.

Prema navodima čuvara nacionalnog parka, lavica se nekoliko sati brinula o mladoj antilopi, a pred zoru je uprava odlučila da je uspava i uzme joj mladunče.

Maloj impali su pružili potrebnu negu, a zatim je smestili na mnogo bezbedniji prostor.

Naučnici ne mogu da objasne ovaj fenomen, ali se slažu da je lavica definitivno poljuljala neke od osnovnih zakona prirode.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво