Читај ми!

Spasavaju Teslinu kulu

Kako bi sprečili potpuno uništenje Tesline kule, to jest prodaju zemljišta na kojem se nalazi i izgradnju trgovinskog kompleksa, grupa američkih entuzijasta pokrenula je operaciju na internetu. U okviru kampanje "Let's Build a Goddamn Tesla Museum" prikupljeno je gotovo 400.000 dolara, što je manje od polovine neophodne sume.

Zabrinuta zbog činjenice da se zemljište sa Teslinom kulom našlo na tržištu nekretnina i želje jednog potencijalnog kupca da ga koristi u komercijalne svrhe, grupa entuzijasta putem sajta The Oatmeal pokrenula je operaciju "Let's Build a Goddamn Tesla Museum".

Kampanja je privukla mnoge i samo putem dobrovoljnih donacija preko interneta tokom avgusta sakupljeno je gotovo 400.000 dolara.

Iako je na sajtu naznačeno da je suma od 850.000 dolara cilj operacije koja se završava 29. septembra u ponoć, za kupovinu zemljišta u Šorhemu neophodno je 1,7 miliona dolara.

Budući da je još jedan kupac zainteresovan, ali ne i za priču o čuvenom naučniku i pronalazaču, već trgovinski kompleks, američka savezna država Njujork obećala je da će izdvojiti 850.000 dolara.

San članova neprofitne organizacije koja je pokrenula akciju prikupljanja novca jeste da se zemljište otkupi, Kula renovira, a zatim sagradi i muzej posvećen velikom naučniku 20. veka.

Za sve to biće potrebno još mnogo novca, ali je sada goruće pitanje otkupiti imanje i zaštititi ga tako što će biti trajno pretvoreno u istorijsko dobro.

Posle 15 godina napora, to bi bio prvi korak na sigurnom putu da Tesla dobije muzej koji zaslužuje.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се