Читај ми!

Kad Benedeto pogleda Beograd

Kako izgleda glavni grad Srbije gledan očima Italijana sa švajcarskim džepom? Spot Bena Kolorblajnda otkriva tu tajnu, ali i, kako ovaj beogradski zet kaže, „dinamičnost, lepotu i život koji teče u Beogradu“.

Gledan očima jednog Italijana Beograd izgleda sasvim drugačije nego njegovim stanovnicima koji sa njim dišu celog života.

Autor interesantnog spota o Beogradu Benedeto Toskaneli ima 37 godina, inženjer je telekomunikacija, a 1998. godine boravio je zbog posla u Beogradu, upoznao Jovanku i postao beogradski zet. Život ih dalje vodi u Španiju, Tursku, Brazil, pa ponovo u Italiju.

Spot je potpisao kao Ben Kolorblajnd, Ben zato što je to skraćenica od njegovog imena, a Kolorblajnd zbog toga što je daltonista, pa su boje u njegovim filmovima sa većim kontrastom i gustinom.

Prema Toskanelijevim rečima, video je nastao iz želje da zabeleži dinamičnost, lepotu i život koji teče u Beogradu.

„Mislim da je za produkciju bilo potrebno pola sata... ali Jovanka kaže da sam ga radio bar 10 dana, a Jovanka je uvek u pravu", šaljivo je rekao Benedeto.

Kada je na Radio-televiziji Srbije prvi put emitovan spot o Beogradu, vedrom Italijanu prvo su se javile svastike koje su mu čestitale, ali i drugi prijatelji.

„Zbog Jovanke sigurno volim Beograd. Verujem da jedno mesto čine pre svega ljudi koje volimo", naveo je autor spota dodajući da srpsku prestonicu voli u celini zbog njegove sposobnosti da se preporodi i izbavi iz svih poteškoća.

„Volim Beograd zbog teškoća sa kojima se Beograđani svakodnevno suočavaju i sa kojima su se suočavali u prošlosti. Volim Beograđane zbog njihove sposobnosti da žive i uživaju u sadašnjosti. I zbog rutine... koja ne postoji", rakao je Benedeto.

Beograd ima mnogo zanimljivih priča kaže Benedeto, pa ni neki veći projekat, možda i film, nije isključen.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво