Venecuelanka glavni favorit za Mis sveta

Ivijan Sarkos, mis Venecuele, ima najveće šanse da na sutrašnjem takmičenju u Londonu ponese titulu najlepše. Koliko je konkurencija ozbiljna govori i činjenica da učestvuje rekordan broj devojaka iz čak 122 države, kao i to da se velika pažnja poklanja, pored lepote, i njihovom obrazovanju.

U Londonu će u nedelju uveče biti održan 60. izbor za Mis sveta, na kojem će učestvovati predstavnice 122 države.

Broj učesnica je rekordan u istoriji tog takmičenja, koje je i prvi put 1951. godine održano u britanskoj prestonici. Za favoritkinju važi mis Venecuele Ivijan Sarkos.

Kandidatkinje za Mis sveta provele su prethodne dve sedmice u obilasku Velike Britanije, promovišući takmičenje koje će se direktno prenositi u 150 zemalja.

Najlepša Nemica, dvadesetjednogodišnja Sabrina Rajc, studira stomatologiju.

„Mislim da su ova takmičenja i dalje popularna, ona pokazuju da i dalje treba da uočimo lepotu oko nas. Važno je i da se većina bavila humanitarnim radom", rekla je Rajcova.

Iako je u središtu nadmetanja lepota, organizatori ove godine ističu i obrazovanje mladih žena.

Ove godine više od polovine finalistkinja pohađa fakultet, a svaka četvrta ima fakultetsku diplomu. Više od polovine takmičarki govori najmanje tri svetska jezika.

Erin Kamins, predstavnica SAD-a, kaže da se nada da će žiri uspeti da vidi njenu iskrenost i originalnost i da joj je to najvažnije.

„To što smo mi takve kakve jesmo, to je Božiji dar koji treba da iskoristimo za dobrobit celog sveta. Ja jednostavno želim da budem ono što jesam, ne želim da oponašam druge", rekla je Kaminsova.

Mis Japana Midori Tanaka kaže da joj je želja da na najbolji način predstavi svoju zemlju.

 „Ovde sam jer želim da podelim životno iskustvo sa misicama iz svih delova sveta. Želja mi je takođe da predstavim svetu lepotu Japana kako bi ga zavoleli", rekla je Tanaka.

Mis Indije Kanista Dankar kaže da ona predstavlja mladost Indije.

„Moja poruka će biti da se danas svašta dešava, što loše utiče na mlade ljude. Na televizijama gledamo samo loše stvari. Kada me ljudi upoznaju misle da je Indija zaostala zemlja. Smatram da više to nije. Evo ja predstavljam modernu Indiju, koja ima mnogo toga da ponudi", rekla je Dankarova.

Povodom 60. godišnjice takmičenja, u London će doputovati bivše mis sveta, uključujući prošlogodišnju pobednicu, Amerikanku Aleksandriju Mils.

Prvi izbor za Mis sveta održan je 1951. godine pod nazivom „Izbor za bikini". Tada je pobedila Šveđanka Kiki Hakanson.

Među takmičarkama u proteklim decenijama bila je Hale Beri, koja se 1986. godine našla među finalistinjama.

Indijka Ajšvarja Raj, koja je 1994. godine pobedila na izboru za Mis sveta, postala je filmska zvezda u svojoj zemlji.

Takođe, u filmovima o Džejmsu Bondu pojavilo se 12 učesnica ovog takmičenja. Najuspešnije zemlje u istoriji izbora za Mis sveta su Venecuela, Indija i Velika Britanija, sa po pet pobeda.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво