Ni hobotnice ne vole paparace

Dok je pokušavao svojom novom kamerom da snimi hobotnicu na morskom dnu, Novozelanđaninu Viktoru Huangu je životinja otela kameru i hitro pobegla noseći je u ustima.

Bliski susret Viktora Huanga sa hobotnicom u novozelandskim vodama završio se poput onih dramatičnijih susreta neke slavne ličnosti sa paparacom - otimanjem kamere!

Naime, ronilac "slobodnim stilom" iz Velingtona koji je kod Vahin memorijala, južno od prestonice, pokušao da snimi mekušca, bio je prinuđen da pojuri hobotnicu koja mu je iz ruku otela kameru.

Viktor se prvo uspaničio da životinja napada njega jer su mu se pipci obmotali oko ruke, a onda je shvatio da je zapravo nova, sjajna "Panasonic" kamera njena meta.

Došlo je do kratkotrajnog otimanja. Kao pobednik je izašao "morski kleptoman" čijih je osam kraka ipak bili snažnije od čovekove šake. "Hobotnica je pobegla kao neki kradljivac iz prodavnice tehnike", naveo je Huang na sajtu "Vimeo".

Potera je trajala čak pet minuta, a čoveku, koji je ronio bez boca, nije bilo nimalo lako da je stigne. Kamera je sve vreme snimala.

"Postavio sam harpun ispod nje, a ona ga je munjevito zgrabila što mi je obezbedilo dovoljno vremena da joj izvučem kameru iz usta. Nisam se osetio ugroženim nijednog trenutka."

Na kraju su se i "podružili". Hobotnici se dopalo da neko vreme pliva sa njim, čvrsto se držeći za harpun.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 20. apr 2010, 20:00)
Milos [neregistrovani]

sreca

sva sreca njegova pa je ovo mlada,i jos uvek mala hobotnica :)

(utorak, 20. apr 2010, 20:00)
Milos [neregistrovani]

sreca

sva sreca njegova pa je ovo mlada,i jos uvek mala hobotnica :)