Novogodišnje jelke „za odrasle“

Ako spadate u one kojima su dosadile jednolično okićene jelke, predstavljamo vam deset najzanimljivijih svetskih rešenja. Sve ovo možete i sa domaćim materijalima, pa srećno!

Mislite da su novogodišnje jelke dosadne i samo za decu? U tom slučaju pažljivo pogledajte ovih 10 genijalnih i neobičnih rešenja koja je sa svih strana sveta sakupio sajt "Odi" i koja će vas podstaći da razmislite još jedanput.

Ova totalno futuristička jelka (slike iznad), sastavljena od creva za kupatilo, LED dioda, motora za ventilator i "Cubloc" modula, pojavila se u specijalnom izdanju bloga "Zedomaks", koji se bavi najnovijim tehnologijama, gedžetima, Internet marketingom i mnogim drugim stvarima.

"Pekmen" jelka, kako i samo ime kaže, inspirisana je "klasikom" među arkadnim igricama. Bila je izložena u Madridu, a njeni autori su, da bi bila što više "kul", napravili animiranu verziju od hiljada LED dioda.

"Najukusnije" u ovom pregledu, bez konkurencije, izgleda ova kreativna "suši" jelka. Naravno, nastala je u Japanu.

Ideja jednostavna, ali ne tako laka za realizaciju. "Naopaka" jelka je izrađena za jednu specijalizovanu prodavnicu, da bi se pokazalo da delikatni ukrasi mogu koristiti minimum prostora na podu. Teška baza i središnji stub obezbeđuju ekstra stabilnost i ne dozvoljavaju prevrtanje, a samo drvo se sastoji od 3.700 pažljivo postavljenih PVC grančica, i 800 lampica dostupnih u prodaji. Cena joj je bila 600 dolara.

Ovo gigantsko "Svarovski" novogodišnje drvo kreirano je od najpoznatijih kristala na svetu, a nastalo je u promotivne svrhe.

Ako ste tokom godina uništili dovoljno hard diskova, možete i vi da napravite jedno ovakvo! Naime, "srebrna jela" na slici se sastoji od velikog broja ploča iz tzv. hardova. Kakva ideja!

Reciklaža u prazničnoj formi - velika jelka od praznih balona (18,9 l) za aparate za vodu i plastičnih cevi. Kome li je ovo palo na pamet?

Još jedna "eko" verzija stiže iz Australije. Njeni tvorci, grafički dizajneri iz agencije "Buro North", tvrde da je mnogo "prijateljskija" za životnu sredinu od bora, smrče ili jele, jer je od šperploče, proizvedena "CNC" tehnikom (uz minimalan utrošak energije), otpad je minimalizovan i lako se pakuje i transportuje. Dostupna je u tri veličine.

Kod nas bi se, verovatno, mnogi ponudili da pomognu u izradi "pivske" jelke. Barem u pražnjenju flaša! Što se ređanja tiče, pitanje je da li bi stigli i do "drugog sprata". Možda bi je ipak trebalo graditi tokom cele godine.

Pregled završavamo "krompirušom", jelkom od čak 98 kilograma krtole. Grupa studenata iz Lime, glavnog grada Perua, tvrdi da im je toliko trebalo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво