Zemlja iz svemira izgleda bolesno i krhko!

Astronaut Skot Keli je u toku svoje karijere proveo više od 500 dana u svemiru, duže od bilo kog drugog američkog astronauta u istoriji. U video-intervjuu koji je dao za „Si-En-En“ putem satelitske veze, pitali su ga da opiše planetu Zemlju kao da je reč o ljudskom telu.

Opisujući svoje iskustvo, kao i činjenicu da je u prilici da posmatra Zemlju iz svemira, 51-godišnji kosmonaut Skot Keli je objasnio kako planeta Zemlja iz njegove sadašnje perspektive izgleda prilično bolesno i ranjivo.

Određeni delovi Zemlje, kako je naveo, pogotovo delovi Azije i centralne Amerike su prekriveni „izmaglicom zagađenja“ i izgledaju prilično bolesno, baš kao i Zemljina atmosfera.

„Definitivno postoje delovi Azije i Centralne Amerike koji, kada ih pogledam iz svemira, uvek vidim kroz izmaglicu zagađenja“, rekao je Keli. „Što se tiče atmosfere, s obzirom na to da sam u mogućnosti da vidim površinu, definitivno bih za one oblasti koje sam spomenuo rekao da izgledaju nekako bolesno“.

Dodao je da primećuje vremenske sisteme, kao što su tropski cikloni, na neočekivanim mestima.

„Kada pogledate atmosferu na rubovima, ne bih rekao da izgleda nezdravo, ali definitivno izgleda vrlo, vrlo krhko i nekako poput tankog filma, tako da svakako izgleda kao nešto oko čega bi trebalo da se pobrinemo“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи