Državni posao – krenuli da ga nagrade pa shvatili da šest godina nije dolazio na posao

Žakuin Garsija je kažnjen u iznosu svoje jednogodišnje plate nakon što se čak šest godina nije pojavio na poslu u državnoj kompaniji. Da stvari budu još bizarnije, njegova kancelarija je bila prekoputa šefove.

Državno zaposlenje u mnogim zemljama važi kao najpoželjnije, jer je često slučaj labavijeg nadzora zaposlenih i njihovih radnih navika. O tome najbolje svedoči i neverovatan slučaj 69-godišnjaka iz Španije koji punih šest godina nije došao na posao.

To čak nije ni najčudniji deo, jer niko ni primetio da Garsija nikada nije na poslu, iako je redovno primao platu, a kancelarija mu je bila smeštena prekoputa šefove.

Garsijin posao bio je nadgledanje gradnje pogona za pročišćavanje otpadnih voda. Kompanija ga je tužila, ali je Garsija odlučno odbacio sve optužbe uz tvrdnju da je na radnom mestu bio žrtva mobinga.

Sud je presudio u korist poslodavca, a Garsiju kaznio sa 27.000 evra, koliko iznosi njegova jednogodišnja neto plata. S obzirom na to da je za šest godina primio 162.000 evra, Garsiji se lenčarenje i te kako isplatilo.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи