Replika Titanika gotova do 2018. godine?

Ekscentrični australijski biznismen Klajv Palmer ima ambiciju da izgradi novu verziju Titanika, a rok do kojeg bi brod trebalo da isplovi je 2018. godina.

Megabrod bi trebalo da po prvi put isplovi za manje od dve godine, prema listu Belfast telegraf, ali to će slediti nakon godina priprema i dizajna, s obzirom da je projekat prvi put objavljen u aprilu 2012. godine.

Originalni Titanik sudario sa ledenim bregom na svom prvom putovanju 1912. godine i potonuo u severnom Atlantskom okeanu, zbog čega je poginulo 1.503 ljudi. Ali, tragična sudbina broda izgleda da uopšte ne plaši potencijalne putnike – mnogi su izrazili želju da plove na replici slavnog broda.

Baš kao i original, nova verzija moći će da se pohvali sa tri različite klase za regrutovanje svih budžeta, a svojim klijentima će nuditi bazen, turska kupatila i fiskulturne sale. Džinovski brod će imati devet spratova sa 840 kabina i moći će da primi 2.400 putnika i 900 članova posade.

Iako dizajneri naporno rade na stvaranju skoro istovetne kopije, neke od karakteristika će ipak morati da se menjaju. To uključuje zidove od drveta, jer ne prolaze moderne regulative iz oblasti bezbednosti, pa će morati da se zamene furnirom.

„Novi Titanik će imati moderne procedure za evakuaciju, satelitske kontrole, digitalnu navigaciju i radarske sisteme“, otkrio je Džejms Mekdonald, direktor globalnog marketinga kompanije „Blu star lajn“.

Brod će takođe biti četiri metara širi od originalog Titanika i imaće dovoljno čamaca za spasavanje.

Jedna radikalna promena u odnosu na istorijsko putovanje je nova trasa – umesto Sauthemptona i Njujorka, brod će ploviti od Jiangsuja u istočnoj Kini do Dubaija.

Titanik II se gradi u Kini, a originalni Titanik je izgrađen u Belfastu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи