Susret 71 godinu nakon raskida!

Veteran iz Drugog svetskog rata Norvud Tomas sastao se sa svojom dragom 71 godinu nakon što su jedno drugom rekli zbogom.

Norvud Tomas je bio 21-godišnji padobranac kada je upoznao 17-godišnju Britanku Džojs Moris iz Londona. Zabavljali su se nekoliko godina pre nego što je rat izbio i Tomasa su poslali u Normandiju.

Kada se rat završio, padobranac se vratio u Ameriku, ali je nastavio da se dopisuje sa Džojs. Čak je i zaprosio i tražio da dođe u njegovu zemlju, međutim, Džojs nije dobro razumela njegova pisma i pomislila je da se zaljubio u neku drugu. Prestala je da mu piše i oboje su se nakon nekog vremena venčali s drugim osobama.

Norvudova supruga preminula je 2001. godine.

Džojs se preselila u Australiju sa suprugom, ali se razvela nakon 30 godina. Uprkos tome što je prošlo mnogo vremena, nikada nije zaboravila svog padobranca i zamolila je sinove da ga nađu.

Posle duge potrage uspeli su da stupe u kontakt sa njegovom decom. Priču o ovo dvoje ljudi objavile su lokalne novine The Virginian Pilot koje su započele kampanju da 93-godišnjeg Tomasa odvedu u Australiju kako bi video Džojs.

Donacije su pljuštale sa svih strana i kupljena mu je karta u prvoj klasi. Otputovao je sa sinom Stevom koji brine o njemu.

Nakon 71 godine par se grlio, plakao, a potom smejao.

„Ovo je nešto najlepše što mi se moglo dogoditi“, rekao je Norvud, dok je Džojs zaključila da će imati dve predivne nedelje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво