Ulica u Teksasu dobila ime po Dejvidu Bouviju

Jedna ulica u Ostinu, u američkoj saveznoj državi Teksas, koja je nosila ime po lokalnom junaku Džejmsu Bouviju, preimenovana je u ulicu Dejvida Bouvija, legendarnog britanskog muzičara koji je preminuo 10. januara u 70. godini.

Građani Ostina prijavili su u sredu kao čin vandalizma improvizovanu tablu na kojoj piše David Bowie Street, ali je gradonačelnik Stiv Adler odmah reagovao na društvenim mrežama, rekavši da je na osnovu ideje Bouvijevih fanova odlučeno da ulica zaista promeni ime i dobije naziv po britanskom kultnom umetniku.

„Iako originalni naziv ulice odaje priznanje teksaškom heroju, građani Ostina treba da evoluiraju i novi naziv ulice bio bi najbolja potvrda te promene“, navodi se u peticiji Bouvijevih fanova.

Bouvi, čije je pravo ime bilo Dejvid Džouns, prezime je sam promenio u Bouvi kako ga ne brkali s drugim istoimenim pevačem iz pop grupe „Munkiz“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи