Читај ми!

Rusi predstavili novi „pancir“ za policijske pse

Jedna ruska kompanija koja se bavi proizvodnjom opreme za odbranu predstavila je novi dizajn „pancira“ za policijske pse, nakon terorističkih napada u Parizu u kojima je stradala i keruša Dizel, piše britanski „Dejli mejl“.

Takozvani "Nord body armour" sastoji se od dva dela, koji štite vrat i grudi psa, a dostupan je i dodatni oklop za noge i glavu, ukoliko je to potrebno.

Novu opremu dizajniralo je Udruženje za naučnu proizvodnju specijalnih materijala (NPO), formirano tokom sovjetske ere, a predstavljeno je na video-snimku.

Jedan od dresera angažovan na projektu Vladimir Kitrik rekao je da je pas obučavan dva meseca uz pomoć podsticaja i da je zaštitni oklop moguće staviti za samo jedan minut.

Isproban je u „Trci herojaô, takmičenju gde psi pronalaze eksploziv i municiju, naveo je Kitrik.

Njegovo predstavljanje dolazi u trenutku kada je Rusija pokazala solidarnost sa Francuskom poklonivši joj štene u znak sećanja na Dizel, keruši koja je poginula u policijskim operacijama u San Deniju.

Štene koje se zove Dobrinja, ruska vlada je poslala u Pariz da pomogne „u borbi protiv terorizma“.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво