Ruska basna, sprijateljili se tigar i jarac

Sve se odigralo u Safari parku „Primorski“ na jugoistoku Rusije. Čuvari parka ostavili su jarca u prostoru gde boravi tigar. Ovo je uobičajena procedura koja se dešava dva puta nedeljno, kada tigrovi dobijaju „žive obroke“. Međutim, izgleda da niko nije naučio jarca da bi trebalo da se plaši tigrova.

Zaposleni u parku ostali su u čudu kada je tigar Amur postao prijatelj sa jarcem, čak mu je dao i svoj krevet, dok on sada spava na krovu svoje kućice.

Fotografije i snimak pokazuju kako jarac prati tigra u stopu. Dok Amur drema, Timur pase travu.

„Jarac se nije plašio tigra i ušao je u njegovo sklonište i legao. Bili smo iznenađeni. Naši tigrovi dobijaju živi plen dva puta nedeljno i Amur vrlo dobro zna kako da ulovi jarca ili zeca. Ali, kada je prišao jarcu, stao je i odlučio da ga ne lovi“, rekao je jedan od čuvara.

Zbog svoje hrabrosti, jarac je dobio ime Timur, što znači čelični.

„Mislimo da jarac nikada nije prišao tigru i da ne zna da bi trebalo da ga se plaši. Izbacio je tigra iz kuće i tu je već četvrtu noć“, dodao je čuvar.

Nakon nekoliko sati, počeli su zajedno da šetaju i izgleda da su postali prijatelji.

„Timurova hrabrost i Amurov oprez doveli su ih u paradoksalnu situaciju“, zaključuje čuvar.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво