Читај ми!

Smak sveta 28. septembra zbog „krvavog Meseca“?

Pastor iz Teksasa Džon Hejgi upozorava da bi astorološki fenomen koji ćemo ugledati na nebu 28. septembra, mogao da dovede do smaka sveta. Reč je o pomračenju „krvavog Supermeseca“.

Смак света 28. септембра због „крвавог Месеца“? Смак света 28. септембра због „крвавог Месеца“?

Četvrto pomračenje tokom perioda od dve godine poklopiće se, ističe američki pastor Džon Hejgi, sa jevrejskim praznikom Sukot.

Tokom pomračenja Mesec će dobiti crveni odsjaj, zbog čega je dobio ime „krvavi Mesec“. Zbog veličine, 29. septembra Luna će biti i Supermesec, piše Dejli mejl.

Verovanje da ovakav nebeski događaj znači početak užasnih događaja bazira se na odlomku u Bibliji u kojem se navodi da će se „Sunce pretvoriti u tamu, a Mesec u krv pre nego što od Gospoda dođe veliki i užasni dan“.

Iako su prethodna tri „krvava Meseca“ protekla bez smaka sveta, pojedini vernici strahuju i pripremaju se za apokalipsu.

Među njima je i pastor Džon Hejgi koji je o opasnostima koja prete čovečanstvu napisao knjigu Four Blood Moons: Something Is About to Change (Četiri krvava Meseca: Nešto će se promeniti).

„Bog nam je slao signale na Zemlju i nismo ih prihvatili. Dva krvava Meseca u 2014. i 2015. godini ukazuju na dramatične događaje na Bliskom istoku, a kao rezultat, promeniće se celi svet“, upozorava Hejgi.

Pomračenje Zemljinog prirodnog satelita je kao spektakularna astronomska pojava često u prošlosti tumačeno kao loš znak koji najavljuje propast nekog poduhvata.

Primer za to je pomračenje koje se desilo 22. maja tokom turske opsade Carigrada 1453. godine, koja je okončana padom grada i slomom Vizantijskog carstva.

Astronomi poručuju da je reč o spektakularnom prizoru kojem se oni posebnu raduju, a zbog različitog položaja na Zemlji nisu svi stanovnici planete u mogućnosti da uživaju u njemu.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво