Читај ми!

„Teslin“ terenac od 132.000 dolara ulazi u proizvodnju

Dugoočekivani „model iks“ je terenac sa tri reda sedišta i vratima koja se otvaraju na gore. Ima pogon na četiri točka i dva elektromotora, a u skladu sa tim je i paprena cena od 132.000 dolara.

Novi „model iks“ neće se pojaviti na tržištu do kraja meseca, ali zanimanje kupaca za novi model je ogromno, uprkos ceni od 132.000 dolara, piše Si-En-En.

Terenac sa tri reda sedišta i pogonom na četiri točka ima i specijalno dizajnirana „falkon ving“ (krila sokola) vrata koja se otvaraju na gore. Proizvodnja će početi u narednih nekoliko nedelja, a kupci treba da uplate akontaciju od 5.000 dolara.

Kompanija „Tesla“ se zbog pogona na sve točkove odlučila na ugradnju dva električna motora, što je i glavni razlog visoke cene modela.

Novi automobil biće veoma dobro opremljen, između ostalog sa auto-pilotom koji može samostalno da parkira i isparkira vozilo, automatsko upravljanje na putu, a moći će i da zagreva i hladi sedišta.

Što se najopremljenijeg „modela iks“ tiče, njegova cena biće skoro 144.000 dolara.

Osim početka proizvodnje „modela iks“, direktor „Tesla motorsa“ najavio je i da kompanija planira da „model 3“, koji će biti prvi automobil te kompanije za „široku“ publiku, uđe u serijsku proizvonju 2017. godine.

„Model 3“ će koštati 35.000 dolara.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво