Читај ми!

Pulski policajac zaustavio saobraćaj da jež pređe ulicu

Tomislav Soldo postao je preko noći regionalna internet zvezda nakon što je zaustavio čitav saobraćaj na jednoj pulskoj ulici kako bi propustio ježa da pređe sa jedne na drugu stranu ulice.

Mladi pulski policajac prolazio je službenim vozilom naseljem Vidikovac i primetio ježa koji pokušava da pređe preko ulice.
 
 
„Zaustavio sam se i pokušao pomoći kako sam najbolje znao. Zaustavio sam promet iz jednog i drugog smera. U tih nekoliko minuta, dok je jež prleazio ulicu, sakupio se priličan broj vozila, ali niko nije negodovao. Čak su otvarali prozore i pohvalili me za postupak“, priseća se Tomislav.
 
Iako je prvo pokušao da usmeri ježa na suprotnu stranu, mala bodljikava životinja bila je baš tvrdoglava i htela preko ulice.
 
„Nisam imao izbora nego da pokušam sve što sam mogao da jež bezbedno stigne u šumu sa druge strane. Morao sam da zaustavim saobraćaj“, kaže Tomislav.
 
Za ceo slučaj se ne bi ni saznalo da ga jedna osoba nije fotografisala i psotavila na društvene mreže. Od tada je Tomislavov postupak prikupio hiljade „sviđanja“, a priča je podeljena više od 14.000 puta.
 
Inače, ovo nije prvi slučaj da mladi saobraćajac pomaže životinjama u saobraćaju.
 
„Jednom sam na Velom vrhu u Puli zaustavio saobraćaj da pas sigurno pređe preko ulice, jer su automobili jurili a on se bojao. I tada sam isto reagovao i pas je prešao na drugu stranu“, kaže Tomislav.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара