Читај ми!

I majmuni obezbeđuju paradu u Pekingu

Kineska armija je, kako bi smanjila mogućnost da ptice ugroze avione na sutrašnjoj vojnoj paradi, angažovala sokolove i trenirane majmune, čiji je zadatak da uklone ptičja gnezda sa drveća u blizini aerodroma.

Velikom vojnom paradom u Pekingu biće obeležena 70. godišnjica pobede nad Japanom u Drugom svetskom ratu.

„Dva majmuna smo kupili u aprilu prošle godine u oblasti Henan. Posle jednomesečnog treninga su savladali veštinu rasturanja ptičjih gnezda“, izjavio je vazduhoplovni starešina Vang Mingži, prenosi Fonet.

Kasnije su još tri majmuna dodata timu koji može da rasturi 60 gnezda dnevno, navodi AP.

Zbog parade je u Pekingu zabranjena upotreba zmajeva, balona i golubova letača. Pekinški aerodrom će sutra biti zatvoren tri sata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво