Читај ми!

Životinjica koju su videle svega dve osobe na planeti!

Biolog Piter Vard sa Univerziteta „Vašington“ nedavno je kod obala Papua Nove Gvineje uspeo da namami, a potom i fotografiše izuzetno retku vrstu indijske lađice, čije je naučno ime "Allonautilus scrobiculatus".

Fotografija koju je Vard objavio je pravi dragulj, jer je ta životinjica, koja živi na dubinama od 500 do 1.300 metara, dosad snimljena u svega tri navrata, navode mediji u svetu.

Prvi ju je snimio upravo Vard 1984. a posle njega je to uradila samo još jedna osoba.

Allonautilus scrobiculatus je glavnožac iz roda nautilusa koji se nije mnogo promenio od vremena mezozoika.

Danas joj zbog ilegalnog izlova ribe oko Papua Nove Gvineje preti istrebljenje.

Zato Vard tvrdi da bi to mogla biti najređa životinja na svetu i najavljuje nove naučne ekspediciji koje bi trabale da odrede zonu prostiranja indijske lađice - nautilusa iz južnog Pacifika.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи