Читај ми!

Otkrivena staza dinosaurusa u Nemačkoj!

Nemački naučnici otkrili su neobično dugačke otiske dinosaurusa teškog 30 tona u napuštenom kamenolomu u Donjoj Saksoniji, i veruju da bi ovo otkriće moglo da bude staro oko 145 miliona godina.

„Veoma je neobično koliko su dugački tragovi i u kakvom su odličnom stanju“, rekao je za Rojters Bendžamin Englič, vođa iskopavanja.

Nađeno je 90 netaknutih otisaka stopala koji se protežu na 50 metara.

Njihov prečnik je izmeren i iznosi 1,2 metra.

„Ono što je posebno u vezi sa ovim otiscima jeste da se protežu na velike udaljenosti u jednom pravcu, a zatim je dinosaurus napravio oštar zaokret – to je izuzetno“, rekao je Englič.

Paleontolozi procenjuju da je dinosaurus imao dug vrat i da je mogao biti težak između 25 i 30 tona, što je težina oko šest afričkih slonova (prosečan afrički slon može težiti između 2,5 i sedam tona).

„Otisci stopala i vrsta koraka koje je pravio su veoma tipični za dugovrate dinosauruse. Ostavljeni otisci slični su onima kakve prave slonovi“, dodao je Bendžamin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи